Hvad Kostede PlayStation 1, Da Den Udkom?

Pixabay -

Selvom det er mange år siden, så var der engang, hvor der rasede en “konsolkrig” mellem Sony og Sega. Sony var som bekendt ved at lancere deres PlayStation, og Sega var samtidig ved at lancere deres konsol. En stor del af krigen gik på prisen, der skulle vise sig at have en kæmpe betydning for udviklingen på markedet.

Hvad kostede PlayStation 1, da den udkom? PlayStation 1 kostede 299 amerikanske dollars, da den udkom. Prisen blev offentliggjort på en spektakulær og genial måde. Dette skete til en konference, hvor Sega lige havde offentliggjort, at deres konsol ville koste 399. Herefter gik Sony’s direktør på scenen, hvor hans eneste ord var “299”, hvilket skabte stor jubel, og viste sig at være en af hovedårsagerne til, at de vandt “konsolkrigen”.

Prisen på 299 USD var faktisk meget, meget lav. Langt lavere end det, man havde forventet. De prissatte sig uden tvivl så lavt, for at slå Sega ud af markedet. Formentlig tabte de faktisk penge på selve konsollen, men tjente til gengæld styrtende på det store antal af spil, tilbehør og lignende.

Sega satte senere prisen ned på deres maskine, Saturn, men da var det allerede for sent. Markedet var blevet besat af Playstations, og det har faktisk ikke ændret sig siden, hvor de dog har fået en meget stor konkurrent i Xbox og Microsoft.

Dette indhold er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet Sif Jakobs. Det betyder at Perlen Odense får et link i dette indhold.


Playstation 3-æraen står for mange som en helt fantastisk tid. Denne konsol var helt og aldeles fremragende for sin tid, og har skabt utalli…
Read More
Ja, Playstation 5 er udkommet. Det gjorde den d. 12 november 2020 i Nordamerika, Japan, Sydkorea, Australien og New Zealand. Den udkom dog o…
Read More
Playstation 2 er for mange den første eller anden konsol, der stod i vores barndomsværelser. Den var helt og aldeles banebrydende, både i gr…
Read More