Xbox boss: Det er ikke et race mellem to konsoller

Siden de første PlayStation og Xbox konsoller kom på gaden, har der været diskussioner mellem fans af de to konsoller. Hvilken konsol er bedst? Hvilken konsol har de bedste eksklusive titler? Det er naturligvis svært at sige, da det er op til hver enkelt spiller, hvad der tiltaler ham eller hende.

Men Phil Spencer, der er chef for Microsofts Xbox afdeling, har via flere beskeder på Twitter gjort sit for at skabe en mere fredsommelig stemning mellem fans af PlayStation på den ene side og fans af Xbox på den anden.

Horizon: Zero Dawn udkommer eksklusivt til PlayStation 4 d. 1. marts, og meget tyder på det kan blive en af de helt store eksklusive titler på PlayStation. Dermed frygter en del Xbox fans at ”deres” konsol mister fodfæste i forhold til PlayStation.

Phil Spencer mener dog ikke at folk skal frygte nye spil, for det vigtigste er at der udgives fantastiske spil, uanset hvilke platforme det er på.

Det skriver han i et svar på Twitter

At gode spil udgives er positivt for industrien. FH3, Zelda BotW, Civ 6, HZD, Overwatch osv. gør alle gaming bedre, fejre dem

Det er dog ikke alle der er indstillet på at fejre de gode spil, hvis de udgives til en anden konsol. En Twitter bruger påpeger overfor Spencer, at mange af dem der tidligere spillede på Xbox360 er skiftet til PlayStation 4 i stedet for Xbox One.

I sit svar påpeger Spencer at der ikke er tale om en krig mellem konsollerne

Gaming er ikke et race mellem to konsoller. Gode spil er ikke våben mod andre platforme, vi arbejder for at gøre Xbox/Win10 til et fantastisk spil at spille

Nogle folk vil muligvis mene at Phil Spencers holdning skyldes at Xbox One sælger betydeligt dårligere end PlayStation 4. Men man må også give Phil Spencer ret i hans udsagn. Det vigtigste for både PlayStation og Xbox er at der kommer stærke titler til konsollerne. Det er det som gør at konsollerne forsat har millioner af brugere og fans på tværs af dem. Derfor må og skal vi acceptere der er enkelte spil der udelukkende kommer til den ene konsol, men frem for at holde fokus på de enkelte spil vi ikke kan spille på vores foretrukne konsol, så skal vi glæde os over alle de spil vi kan spille.

Viste du f.eks at der er mere end 1300 spil tilgængelig på PlayStation 4 og der er kun godt 100 af dem som er eksklusive titler til konsollen.

Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.