Wolfenstein: The Old Blood – Anmeldelse

Wolfenstein - The Old Blood - Cover ThumbTitel: Wolfenstein: The Old Blood

Platform: PlayStation 4
Antal Spillere: Kun singleplayer
Udvikler: MachineGames
Udgiver: Bethesda Software
Udgivelsesdato: 5/5-2015

 

Spændende kampscenarier og en vanvittig alternativ historie er tilbage i
The Old Blood

 

Wolfenstein: The Old Blood er en prequel (forløber) til Wolfenstein: The New Order og er blevet udgivet blot et lille års tid efter The New Blood udkom. Spillet detaljerer den sidste mission for vores helt B. J. Blazkowicz før det hadefulde angreb der åbner det forrige spil.

Wolfenstein: The New Order startede nemlig med en selvmordsmission mod general Deathshead’s hovedkvarter, og derefter hurtigt bevægede sig frem i tiden til efter Anden Verdenskrig som nazisterne havde vundet.

The Old Blood fokuserer på B. J. Blazkowicz eventyr før starten af The New Order…

Historie:

Dette er ikke de samme 1940’ere som du læser om i historiebøgerne!

 

Året er 1946, og takket være nogle fantastiske avancerede teknologiske fremskridt, er tyskerne tæt på en sejr, og de allierede er på nippet til at tabe hele krigen.

Da spillet begynder har hovedpersonen Blazkowicz og en soldaterkammerat fået til opgave at infiltrere Castle Wolfenstein og sikre vigtige efterretninger. Disse dokumenter er tæt bevogtet af den sadistiske og hadefulde nazist Helga. Hun er opsat på at få okkulte kræfter til at besejre den amerikanske frihed én gang for alle.

Din mission afsløres dog ret hurtigt, og Blazkowicz finder sig selv indespærret i et fangehul hvor det eneste der er at finde er nogle metalrør.

Uden at ville afsløre for meget, så finder man hurtigt ud af hvordan man ved hjælp af disse metalrør kan komme ud af fangehullet, og herefter fodres vi med ét langt action eventyr.

Wolfenstein - The Old Blood - 3

The Old Blood præsenteres som en prequel (forløber), og er højst sandsynligt blot en måde for fans af The New Order at kunne tage bedre imod et lidt alternativt Anden Verdenskrigs scenarie.
Men tilføjer The Old Blood noget meningsfuldt til den overraskende indviklede historie som sin forgænger lagde ud med?
Eller er det blot et udtryk for at kunne tilføje flere nazister til Blazkowicz massakre?

Det er tydeligt at spillet ikke er blevet lavet med samme type budget og tid, som vi så det med The New Order.
Det er et forholdsvist kort spil, og indeholder 6-8 timers historie, og mangler en del kompleksitet som gjorde forgængeren så god.

Ud over den kortere spilletid i spillet, så føles spillet også mindre.
I stedet for at foregå i flere årtier på tværs af flere landegrænser som det forrige spil, så sker alt i dette spil på en dag og nat, og alt indenfor samme område.
The Old Blood mangler også det høje antal af allierede karakterer, her gives kun en håndfuld venner og allierede, og de har alle en meget kort levetid. Dette gør det utroligt svært at kunne forholde sig til, og holde af de andre karakterer.

Personligt synes skriverkarlen også at den kortere levetid i spillet gør at der mangler nogle filmsekvenser i spillet, det hele føles som en omgang skyderier fra start til slut, og kun meget korte filmsekvenser.

Wolfenstein - The Old Blood - 1

Grafik & Lyd:

Wolfenstein: The Old Blood ser dog trods det forholdsvist lave budget godt ud med detaljerede områder, og animationerne er både flydende og ser godt ud. Især ser de nazistiske zombier ret så fede ud og flammerne omkring de fleste af dem er rigtig flotte.

Selve lyden i spillet er ganske fin, men skiller sig dog ikke synderligt ud.
Dog opvejer stemme skuespillet i høj grad disse middelmådige baggrunds effekter.
B. J. har den samme stoiske ro over sig som altid, og resten af skuespillertruppen bringer også gode dialoger med sig.

Her kan især nævnes nogle af dialogerne mellem de tyske vagter der er ret så morsomme.

Gameplay:

Det er stadig lige tilfredsstillende at have muligheden for at dræbe nazister i spillets 8 kapitler lange singleplayer-kampagne som det var i The New Order.
Et udvidet arsenal af våben, nye fjender og andre overnaturlige ting skaber rammen for en hektisk og skadefro hævnagtig fantasi mod nazisternes rædsler.

Der er dog i det store hele ikke tilføjet noget der føles nyt og banebrydende i forhold til The New Order.
Et af problemerne kan være at The Old Blood prøver for hårdt på at bygge bro mellem det originale Wolfenstein spil og det nye. Det føles som om at spillet prøver at tage et skridt tilbage til de gode gamle dage, og væk fra de ting som gjorde The New Order til en succes, og i stedet nærme sig de gode gamle dage fra Wolfenstein 3D.
Nogle gange er det måske bare bedst at lade fortiden være fortid?

Wolfenstein - The Old Blood - 2

Dog skal dette ikke tolkes som at The Old Blood slet ikke har nogle gode øjeblikke, for det har det bestemt.
Her er tale om et hæsblæsende eventyr fyldt med skyderier.

Wolfenstein: The Old Blood er et solidt skydespil fyldt med masser af action fra start til slut, krydret med nye seje våben. Som med de fleste andre skydespil, så er der mange hemmelige områder, gemte samleobjekter og forskellige sværhedsgrader.

Gameplay-mæssigt fastholder spillet desværre ikke den fremragende formel fastsat af The New Order. Her er tale om et hurtigt og hektisk skyderi mod store grupper af fjender, der intelligent flankerer og bruger granater til at få spilleren væk fra evt. gemmesteder, og det er nu stadig ret morsomt.

 

Da spillet foregår i 1940’erne, og ikke 1960’erne, så introduceres der et par nye våben samt nogle nye fjender. Dog er den eneste reelle nye ting i spillet introduktionen af overnaturlige elementer der også kendes fra de tidligere Wolfenstein spil.

The New Order styrede elegant væk fra seriens tidligere holdepunkt med nazisterne og de okkulte kræfter, og i stedet styrede spillet hen mod en decideret alternativ historie. Selvom de nazistiske fjender var robothunde, så var de mere mekaniske end magiske.

Det er også fyldt med easter-eggs og skjulte vittigheder, i en sådan grad at det begynder at føles for meget.
Rundt omkring i spillet er henvisninger til The Elder Scrolls: Skyrim, Doom, Quake og andre spil fra Bethesda.
Selvom jeg elsker easter-eggs i spil, så kan det godt blive for meget, og direkte kvalmsk.

Wolfenstein - The Old Blood - 4

Konklusion:

Samlet set er det svært ikke at blive lidt overrumlet af The Old Blood, og endda lidt frustreret. The New Order var en klassiker der leverede noget forbløffende originalt.
The Old Blood synes opsat på at tage os tilbage i tiden, og føles næsten som en simulator i at dræbe så mange nazister som muligt.

Trods dette, er der tale om et ganske fint spil set i forhold til prisen; spillet indeholder masser af indhold, og ud over historien er der særlige udfordringer der kan låses op, og disse vil holde dedikerede fans ved ilden i mange timer.

Wolfenstein: The Old Blood kan købes direkte på PlayStation Store via dette link for kun 159,-

Prisen taget i betragtning, er her faktisk tale om et godt spil.

 

Om Kim Freiler

Administrator
Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar