Tidligere chef for Sega udtaler sig om kuldsejlet samarbejde med Sony for 20 år siden

Det er kun et par uger siden at Sega annoncerede deres spareplaner som ville træde i kraft sidst i januar, og i den forbindelse gav Tom Kalinske et interview. Tom Kalinske var chef for Sega of America i de tidlige 1990’er, og forlod selskabet til fordel for LeapFrog i 1996.

Sega

I interviewet omtalte Kalinske skiftet fra en konsolproducent til en software udvikler efter Dreamcast konsollen, og sagde samtidig at ankomsten af Sony og Microsoft ikke nødvendigvis gjorde udfaldet:

”Det var ikke uundgåeligt. Det kunne være blevet undgået hvis de [Sega] havde taget de rigtige beslutninger for 20 år siden. Men de ser ud til at have taget alle de forkerte beslutninger – for 20 år siden”.

 

Faktisk kunne en af de beslutninger der kunne have ført til at Sega var blevet på hardware scenen, et makkerskab med Sony. Kalinske forklarede at det dog blev afvist, en afvisning der førte til hans afgang fra firmaet:

”En af hovedfaktorerne til min afsked fra Sega var, at da vi havde muligheden for at samarbejde med Sony da Olaf Olafsson [Sony Interactive CEA], Mickey Schulhof [Sony Carporation of America og VEO] og jeg havde aftalt at lave én konsol, dele udviklingsomkostningerne herfra, dele et eventuelt tab de første par år, men derefter begge få glæde af softwaren fra denne konsol. Selvfølgelig var vi meget bedre til software udvikling end dem dengang, så jeg så det som en stor gevinst. Vi snakkede med Sony, som var enige, ’God ide’. Om vi kaldte den Sega-Sony eller Sony-Sega, var sådan set ligegyldigt. Vi henvendte os derefter til Sega og bestyrelsen, som vendte tomlen ud, en beslutning som jeg tænkte var den dummeste beslutning nogensinde taget i forretningshistorien. Fra det øjeblik følte jeg ikke at de var i stand til at træffe de rigtige beslutninger i Japan længere”.

Hvis dette samarbejde var blevet en realitet, hvad synes du så at sådan en konsol skulle være blevet navngivet?

 

Om Kim Freiler

Administrator
Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar