Sonys regnskab viser solidt overskud

Sony logo

Sony har nu offentliggjort deres kvartalsregnskab for første kvartal i år og det er yderst positiv læsning, for såvel aktionærerne som os der bruger deres spillekonsoller. For med deres regnskab fremviser Sony et massivt overskud på rundt regnet 5.3 milliarder kroner, det er 39 % bedre end samme periode sidste år. Overskuddet skyldes i høj grad Sonys store succes med PlayStation 4, som de indtil nu har sendt 25.3 millioner konsoller af på gaden.

Spille afdelingen er virkeligt stjernen i Sonys koncern, her er overskuddet nemlig steget med 350 %, hvilket er tæt på at være uhørt, her lød overskuddet på lige over en milliard kr. Grunden til det store overskud skal findes i hardwaren som bruges til at fremstille PlayStation 4 er faldet i pris.

Det er dog ikke kun spilleafdelingen der kan tjene penge til Sony, også deres musik og Devices afdelinger tjener gode penge hjem til Sony. Det er dog ikke alle afdelinger der tjener penge, således endte Sony Pictures med et underskud på ca. 640 millioner kr.

Her i Europa er vi ofte utilfreds med priserne på spil er dyrere end de er f.eks. i USA, men det er der faktisk en god forklaring på når man ser nærmere på Sonys regnskab, de tabte nemlig omkring 850 millioner kr. på forskelle i valutakurser. Når vi køber et spil her i Danmark, betaler vi logisk nok med danske kroner. Disse kroner skal så veksles til dollars, yen eller hvad Sony nu bruger som valuta. Her kan selv små forandringer i valutakurserne have enorme omkostninger for virksomheden, hvilket de prøver at forebygge ved have højere priser på deres produkter i de dele af verden, hvor de skal veksle valuta.

Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.