Sony vil fokuserer på PlayStation

Sony logo

Sonys administrerende direktør Kazuo Hirai har i en briefing afsløret, at Sony sigter mod at 25-double deres driftsoverskud inden for de næste tre år. Det skal ske ved at dyrke sine profitable afdelinger, herunder de afdelinger der fremstiller kamera sensorer og PlayStation.

Netop PlayStation afdelingen ved Sony er ikke fremmed for Kazuo Hirai, da han tidligere har været direktør for denne afdeling.

Et af de områder Sony vil drosle ned for, er mobil telefoner. Kazuo Hirai udtalte for nogle dage siden, at Sony ikke længere ville forsøge at udvide deres andele på markedet for mobiltelefoner.  Han sagde desuden ”Strategien fra begyndelsen af næste regnskabsår vil være at skabe overskud og investere for at skabe udvikling”

Han blev spurgt omkring muligheden for at sælge mobiltelefon og tv afdelingerne fra Sony, hans svar var at det ikke kunne udelukkes, at der ville blive lavet en exit strategi for de afdelinger.

Tidligere har Sony fastholdt at de afdelinger, der tabte penge ikke var til salg.

Om det rent faktisk kommer til at ske et frasalg af de afdelinger, det vil tiden vise. Men Kazuo Hirai har gennem sin tid som administrerende direktør for Sony vist at han evner at skabe en positiv udvikling. Inden for det sidste år er Sonys aktier steget med 80 % og firmaet regner med et driftsresultat på minimum 24 milliarder kroner i regnskabsåret 2017/2018. Det må siges at være en del bedre end for få år siden hvor underskuddet var på omkring ni milliarder kroner.

Det er ikke noget at sige til Sony holder fokus på PlayStation, for med PlayStation 4 har Sony opnået enorm succes. De har taget store markedsandele og det er et marked, hvor der kan tjenes mange penge. Tidligere har Sony fortalt at de havde 10.9 millioner aktive PlayStation Plus abonnementer, hvilket giver en månedlig indtjening på over 50 millioner dollars.

Du sidder måske og undre dig over, hvorfor vi her på PlayStationinfo.dk vælger at fortælle om så kedeligt et emne, som Sonys regnskaber? Vi mener det er yderst relevant når Sony udpeger PlayStation som et af deres kerneområder, et område de vil have et særligt fokus på, for det betyder flere services, flere spil og ja kort sagt mere sjov, med den konsol vi alle elsker.

Bookmark permalink.

Kommentarer

  1. Hva? Regnskaber er da ikke kedelige! 😉

    Synes bestemt det er værd at tage med. Hvis det holder stik det han udtaler, så må det alt andet lige medføre bedre spil og muligheder til PS-konsollerne.
    Og mon ikke der bliver lyttet mere og taget mere hensyn til brugerne? Det er i hvert fald en nem måde at holde på markedsandelen.

  2. Pingback: Analytikere forudser PlayStation 4 dominans - PlayStationInfo

Smid endelig en kommentar