Sony Online Entertainment solgt

Soe_logo_white+big

 

Dette er en ganske overraskende nyhed, men ikke desto mindre er det sandt. Sony har meddelt at de har solgt deres Sony Online Entertainment studie til Columbus Nova. Studiet omdøbes herefter til Daybreak Game Company.

Columbus Nova er et investeringsselskab der blev dannet i år 2000, i dag bestyrer selskabet over 15 milliarder dollars i aktiver. De har særligt fokus på teknologi, medier og underholdnings selskaber.

Det betyder at Sony Online Entertainment, eller rettere sagt Daybreak Game Company, nu bliver et uafhængigt studie, men deres fokus vil forsat være at skabe ekstraordinære online spil, men hvor de tidligere har udviklet eksklusivt til PlayStation, så vil de nu udvikle til flere platforme, med andre ord både PlayStation, Xbox, mobilspil og andre.

Ifølge meddelesen, så vil det ikke få nogen negativ betydning for spillerne. Det er planen at alle de spil som Sony Online Entertainment står bag vil forsætte uændret, både de spil de har udgivet og de spil der er under udvikling. Daybreak Game Company forventer faktisk, at de vil få tilført endnu flere ressourcer og at de dermed kan udvikle både deres nuværende spil og udvikle nye, så de kan tage del i den nye multi-platform verden.

Slutteligt skriver de i meddelelsen, at deres spil og spillerne er hjertet og sjælen i deres organisation, og at de er forpligtet til at opretholde deres portefølje af online spil og forsat skubbe til grænserne for online spil.

Sony Online Entertainment har stået bag flere store titler, siden studiet blev grundlagt i 1995. Blandt de kendte titler er EverQuest, Free Realms, DC Universe Online og Planetside. De var desuden i gang med udviklingen af Planetside 2, som udgives inden for kort tid til PlayStation 4.

Kilde: Sony forum

Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar