Schrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark – Anmeldelse

Scrodingers catTitel: Schrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark

Platform: PlayStation 4
Antal Spillere: 1
Udvikler: Italic Pig
Udgiver: Team 17
Udgivelsesdato: 13. maj 2015

 

Schrödinger's Cat and the Raiders of the Lost Quark_20150520173610

Der er opstået et problem i den zoologiske have for partikler, faktisk er det fuldkommen kaos, alle burene er blevet åbnet. Det betyder at gluoner vælter rundt mellem hinanden, leptoner og bosoner gør det samme. Med andre ord, alt hvad der kan gå galt er gået galt og verden som vi kender den, risikere at kollapse.

Men heldigvis har verden en helt der står klar til at træde til Schrödinger’s Kat er på vej for at få styr på det hele.

Men han kan ikke gøre det alene, han skal bruge hjælp fra nogle af de partikler der er sluppet fri, for heldigvis er det ikke alle partiklerne der lige farlige.

Schrödinger's Cat and the Raiders of the Lost Quark_20150520173705

Lyder det indviklet? Hvis det gør, så bare rolig, det bliver mindre indviklet når man kaster sig ud i spillet.  Schrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark er et klassisk adventure platform spil, hvor du bevæger dig rundt gennem forskellige baner og skal hjælpe med at få alle partiklerne tilbage i burene.

Når du løber rundt i banerne kan du indsamle forskelligt farvede partikler, som hjælper dig gennem den zoologiske have.

Patiklerne er opdelt i fire forskellige farver, som hver især har deres egne unikke evner. F.eks. kan du bruge tre røde partikler til at lave en platform, som hjælper dig med at komme op over høje forhindringer. Med de gule partikler kan du skabe bevægelse, tre af dem løfter dig op i luften. Hvis du kombinere de røde og gule partikler, laves der en platform der bevæger sig sidelæns, og dermed kan du komme over forhindringer, som du ikke kan hoppe hen over. Derudover er der også blå partikler, som gør du kan grave dig gennem jord og sidst, men ikke mindst, så er der grønne partikler, som giver dig en beskyttende boble, så du kan komme gennem slim, der ellers ville skade dig.

Schrödinger's Cat and the Raiders of the Lost Quark_20150520173938

Som tidligere nævnt, så kan partikerne kombineres på forskellige måder, for at hjælpe dig gennem banerne. I starten kan det være indviklet at huske, hvilke partikler der skal kombineres for at opnå en bestemt form for hjælp. Men efterhånden som man spiller spillet, bliver det nemmere.

Heldigvis er der rigeligt med partikler at indsamle, og partiklerne gendannes ret hurtigt, så man kan gå tilbage, hvis man mangler nogle, for at kunne lave den korrekte kombination.

Schrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark er et spil hvor du skal holde nøje øje med dine omgivelser, der er nemlig en stor risiko for du mister orienteringen, og dermed ikke ved hvilken retning du skal bevæge dig i for at komme frem til dit bestemmelsessted.

Schrödinger's Cat and the Raiders of the Lost Quark_20150520175901

Som platformspil fungerer Schrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark godt, det største problem er når man hopper med katten, så kan det være svært at ramme den platform man havde som mål. Kameravinklen fungere i det store hele ganske fint. Det samme kan siges om det grafiske udtryk i spillet, som også flot. Der er lidt tegneserie over det, men i det lange løb kan omgivelserne blive lidt ensformige. Så alt i alt er den del af spillet fint, uden at det skiller sig ud fra mængden af andre spil.

En del af spillet som dog fungere virkeligt godt er stemmeskuespillet, igen føler man sig lidt hensat til en tegnefilm, men det er bestemt ikke en dårlig ting. Derudover er det også værd at notere sig, at selv om der er tale om et ordinært platformspil, så evner udviklerne, at løfte det til et helt andet niveau gennem en unik og anderledes historie. Mulighederne for at kombinere de forskellige partikler er et sjovt og anderledes twist i forhold til andre spil i denne genre.

Så hvis man er på udkik efter et hyggeligt og sjovt platfomspil, som også skal udfordre hjernecellerne, så er Schrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark helt klart en god kandidat.

Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar