Q.U.B.E.: Director’s Cut – Anmeldelse

qube_banner

Titel: Q.U.B.E.: Director’s Cut

Platform: PS4, PS3 (Anmeldt på PS4)
Antal Spillere: Kun singleplayer
Udvikler: Toxic Games
Udgiver: Grip Games
Udgivelsesdato: 22/7-2015

Så er Q.U.B.E.: Director’s Cut udgivet og dermed er et nyt spil i puzzle-genren klar til at gøre sit indtog på din PlayStation.

Puzzle genren er en genre, som mange udviklere har prøvet kræfter med og næsten lige så mange har fejlet.
Det store spørgsmål er så bare: fejler udviklerne fra Toxic Games eller er Q.U.B.E.: Director’s Cut et hit?

Historie

Som spiller indtager man rollen som en enlig astronaut, der vågner op uden hukommelse i hvad der viser sig at være et rumfartøj af en art. Man er ramt af hukommelsestab og det eneste selskab man har, er stemmen fra en astronaut, der befinder sig på et andet rumfartøj.

QUBE-Directors-Cut

Stemmen fortæller at det fartøj man befinder sig i har retning mod Jorden, og det vil ramme Jorden indenfor et par timer og hvis det sker, vil Jorden gå under. Det eneste der kan redde befolkningen på jorden, er at man kommer frem til et bestemt sted i fartøjet og får det ødelagt indefra.

Herefter begynder rejsen frem mod det stedet, så man kan redde verden….

Gameplay

Som astronaut er man blevet udstyret med nogle særlige handsker. Disse handsker gør dig i stand til at manipulere med de farvede blokke som findes rundt om i fartøjet.

De farvede blokke er alle placeret enten i loftet, på væggene eller i gulvet.

QUBE-Directors-Cut3-

Blokkene har forskellige farver og hver farve har deres egen egenskab. For eksempel kan en rød blok rykkes et felt frem ad gangen, de blå blokke fungere som affyringsrampe, så man enten kan få andre blokke højere op eller man kan selv komme frem til åbninger højere oppe.

Det at blokkene har forskellige farver er med til at gøre at man som spiller, hurtigt kan danne sig et overblik over de muligheder der er, når man skal løse de forskellige udfordringer man møder.

QUBE-Directors-Cut1-

Udfordringerne er ganske afvekslende. Fra de ganske simple hvor astronauten skal komme op til et højere niveau ved at ramme forskellige affyringsramper og i andre udfordringer skal man sikre en bold kan rolle et bestemt sted hen  og til udfordringer hvor det er hele vægge i rummet der skal drejes rundt for at få forskellige bokse til at passe sammen, så man kan komme videre i spillet.

Grafik

Når det kommer til det grafiske udtryk i Q.U.B.E.: Director’s Cut, så bider man i første omgang mærke i  hvor simple omgivelserne virker, for det er hovedsageligt hvidt i hvidt, da både vægge, gulve og lofter består af mindre hvide firkanter. Dette udtryk er stort set kun brudt af de blokke man skal bruge for at løse udfordringerne i spillet.

Men netop det at alt er ensformigt i omgivelserne er med til at understrege det at man er alene, hvilket gør det simple udtryk meget virkningsfuldt.

QUBE-Directors-Cut2-

Spillet har ikke en lang levetid og kan gennemføres på få timer, da udfordringerne er holdt på et niveau hvor de fleste kan være med, så de fleste spillere vil nok kunne gennemføre spillet på mellem fire og otte timer.

Når først spillet er gennemført, så må man desværre sige at der ikke er så meget at komme efter igen.

Men heldigvis er der tilføjet et time attack mode kaldet ”Against The Clock”. Her skal man gennemføre forskellige baner på kortest mulig tid for at opnå medaljer. Desto hurtigere man gennemfører banen, desto bedre medalje får man tildelt. Der med kan man udfordre sig selv til at få den bedst mulige tid, hvilket er med til at forlænge spillets levetid.

Samlet konklusion

Q.U.B.E.: Director’s Cut er samlet set et godt og underholdende spil, som byder på gode hovedbrud en eftermiddags tid. Spillets relativt korte levetid er naturligvis med til at trække den samlede vurdering en smugle ned, men omvendt skal man også se på prisen, som er yderst rimelig. 74 kr. kostede spillet da anmeldelsen blev skrevet, og det må siges at kvaliteten i produktet overstiger prisen.

Så hvis man er på udkik efter et spil der kan give sig et afbræk og samtidig sætte hjernecellerne i gang, så er Q.U.B.E.: Director’s Cut bestemt en god ide at se nærmere på, for Toxic Games har leveret et godt spil i denne genre.

Q.U.B.E: Director’s Cut
  • Historie
  • Grafik
  • Lyd
  • Gameplay
3

Resume:

Q.U.B.E Director’s Cut levere en god og solid omgang hjernegymnastik. Spillet er fyldt med udfordringer som sætter spillerens hjerne på arbejde. Spilletiden er ikke lang, men det er Against the Clock game mode med til at råde bod på, og samlet set er der tale om meget god underholdning..

Plus De simple omgivelser giver et godt overblik
Plus Spændende udfordringer der skal løses
Plus Against the Clock game mode

Minus Spillet er hurtigt gennemført

Minus Ikke stor genspilnings værdi

Sending
User Review
3 (1 vote)
Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.