Patapon Remastered – Anmeldelse

Titel: Patapon Remastered

Platforme: PlayStation 4
Antal Spillere: 1
Udvikler: Japan Studio/International Software Development, WWS America/On-Core Software
Udgiver: Sony Interactive Entertainment America
Udgivelsesdato: 01/08-2017

 

Tilbage i 2008 sendte Sony spillet Patapon på gaden her i Europa. Spillet blev udgivet til Sonys nu hedengangne PlayStation Portable, den håndholdte konsol bedre kendt under navnet PSP. Patapon fik en fantastisk modtagelse, flere anmeldere mente at der var tale om et af de bedste spil der var udgivet til PSP og spillerne elskede også spillet.

Set i lyset af den seneste tids succeser med at udgive Remastered udgaver af tidligere tiders store titler, så er det derfor også kun naturligt at Sony nu sender Patapon Remastered på gaden til PlayStation 4.

Det store spørgsmål er naturligvis om magien fra den lille håndholdte konsol, som man havde med på farten, kan overføres til den store skærm og stuen?

Gameplay:

Patapon er noget så usædvanligt som et rytmebaseret strategispil. Vel at bemærke et rytmebaseret strategispil, hvor man som spiller indtager rollen som en gude-lignende figur kaldet The Almighty. Man får til opgave at redde, hjælpe og frem for alt lede Pataponfolket.

For at styre Pataponfolket skal man spille bestemte rytmer, det vil sige at trykke på de forskellige taster i en bestemt rækkefølge. F.eks. får rytmen Pata, Pata, Pata, Pon folket til at gå frem, mens rytmen Pon, Pon, Pata, Pon får dem til at angribe fjenderne. Det lyder simpelt, og det er simpelt. Men at mestre det, det er noget helt andet!

Man må nemlig ikke være hverken for langsom eller for hurtig til at trykke/spille rytmen. Krigerne i spillet synger en melodi når man har ramt rigtigt, men man må for alt i verden ikke afbryde den, for så stopper de den handling de netop var ved at udføre. Hvis man til gengæld er for langsom, så åbner man op for selv at blive angrebet eller jagt byttet kan stikke af.

Det er dog ikke kun nødvendigt at ramme den rigtige rytme på det rigtige tidspunkt! Man skal også sørge for at opbygge sin hær af Patapon-krigere, dels med flere soldater og dels ved at give dem bedre udstyr. For at opbygge sin hær skal man indsamle mønter og forskelligt krigsbytte, som derefter bruges til at skabe nye soldater og give dem bedre udstyr.

Der er forskellige typer Patapon, nemlig, forsvarere kaldet Tatepon, jægere kaldet Yuripon og bueskytter kaldet Yumipon. Derudover er der forskellige underkategorier af hver type. Underkategorierne kan fremstilles når man finder særlige elementer.

Missionerne i spillet veksler mellem jagt missioner og missioner hvor du skal kæmpe mod alt fra krigere udstyret med almindelige våben til store og frygtindgydende fjender der har særlige angrebsmetoder som f.eks. ild og tornado.

Udover hovedmissionerne i spillet, så er der også en række mini-games i Patapon, hvor det som i den øvrige del af spillet er rytme der er i fokus.

Grafik/Lyd:

Selvom spillet ved første øjekast ser relativt simpelt ud rent grafisk, så må man sige at spillet fremstår med et flot udtryk. Udviklerholdet har også valgt at gøre brug af de muligheder som PlayStation 4 Pro giver, da spillet kan nydes i 4K, hvis man har Pro konsollen og et tv der understøtter det.

Det grafiske i spillet er faktisk mindre væsentligt end lyden i spillet, for det er nødvendigt at lytte til den sang som Patapon-krigerne synger efter man har lavet en rytme. For som tidligere skrevet stopper de deres handling hvis man afbryder dem.

Lyden er holdt ganske simpel. Det er rytme der er i centrum og det fungerer ganske effektivt, men man må også sige at man meget hurtigt får rytmen på hjernen, fordi den øvrige lyd i spillet er yderst minimal. Der er naturligvis musik når man befinder sig i menuerne mellem missionerne, men i missionerne hvor man logisk nok bruger mest tid, er det rytmen der er den alt overskyggende lydside i spillet.  Dermed er det også begrænset med lyde i spillet, og man kunne måske godt have ønsket sig at udviklerne havde fokuseret mere på de få lyde, for flere af lydeffekter virker lidt tynde.

Samlet vurdering:

Da det oprindelige Patapon blev udgivet til PSP var det et spil der placerede sig på en særlig niche, det samme gør sig faktisk stadig gældende med PlayStation 4 versionen af spillet. Men netop PlayStation 4 konsollen har efterhånden et stort udvalg af små, lidt skæve titler og der bliver Patapon Remastered blot endnu et i rækken. Spillet er bestemt ikke dårligt, men mange vil nok relativt hurtigt miste interessen for det, mens andre vil elske den udfordring det er at mestre spillet til perfektion.

 

Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar