Minecraft slår hele 12 verdensrekorder

 

Ifølge den nyligt udgivet Guinness rekordbog 2015: Gamer’s Edition, så har det virtuelle Lego-bygge-spil, Minecraft slået hele 12 verdensrekorder.

minecraft figur

En pressemeddelelse som er blevet udsendt af holdet bag Minecraft spillet detaljer den flotte rekorder som er blevet slået af Minecraft, her i blandt ”den mest populære spil beta” og ”det bedst sælgende indie spil”.

Alle rekorderne kan ses herunder:

Længste maraton i Minecraft:

Den Australske spiller, Martin Fornleitner spillede Minecraft i hele 24 timer og 10 min. i Wien, Østrig den 19.-20. august i 2011. Martin spillede spillet på en Sony Xperia håndholdt og har dermed også sat rekorden for ”længste maraton i et strategispil”.

Bedst sælgende indie spil:

Selvom konsolversionerne er udgivet af ’big studios’ så er det originale Minecraft som er udgivet af Mojang, et sandt indie hit. Pr. 7. august 2014 havde spillet solgt 16,176,201 udgaver til PC og Mac, et tal der er lidt over det samlede antal indbyggere i Equador.
Mojang er stadig en selvstændig udgiver med kun 40 ansatte.

Største indie spil konvention:

Omkring 7,500 mennesker deltog i MineCon 2013 som løb af staben den 2.-3. november, 2013 ved Orange County Convention Center i Orlanda, Florida.
MineCon har været en årlige begivenhed for Minecraft fans siden udgivelsen af spillet i 2010.
Den første event, som nok nærmere var en kom-sammen, tiltrak omkring 50 fans.

Første land lavet i fuld skala i et videospil:

I april 2014 lavede den danske geodatastyrelse en fuld 1:1 skala af Danmark i Minecraft. Projektet havde til formål at fremme styrelsen samt at undervise i byplanlægning og geografi i skolerne. Antallet af benyttede klodser er ca. 4 milliarder.

Største rigtige område lavet i Minecraft:

Ordnance Survey i Storbritannien lavede et kort af Storbritannien og dertil hørende øer i Minecraft. Der bliver brugt 22 milliarder klodser. Hver klods repræsenterer et grundareal på 538 kvadratfod.

Flest antal spillere i én Minecraft verden:

Minecraft er ikke designet til at kunne huse tusindvis af spillere i samme verden på samme tid, så da YouTube brugeren Yogscast (Minecraft specialist) pressede 2,622 spillere sammen i en og samme verden den 1. august 2011, så var spillet stort set umuligt at spille.
Men de var alle samlet i én og samme verden på samme tid.

Mest populære spil beta:

Mere end 10 millioner spillere skrev sig op til at få mulighed for at spille Minecraft under beta perioden som løb fra den 20. december 2010 og frem til 18. november 2011, samme dag som spillets officielle udgivelsesdag på PC og Mac.

Flest byggede snemænd i Minecraft på 1 minut:

Snemænd (Snow golems) er bygget op af 2 store snebolde ovenpå hinanden og med et enkelt græskar øverst som hoved.
Ved at benytte en specieldesignet kanal, kunne spilleren Nachtigall Vaz (Brasilien) lave en hær af 70 snemænd på 60 sekunder den 7. januar 2013.

Mest sete fan film baseret på et spil:

Den mest populære fan film baseret på et spil hedder ”Revenge – A Minecraft Parody of Usher’s DJ Got Us Fallin’ in Love – Crafted Using Noteblocks”. Videoen er baseret på Minecraft spillet og blevet set 139,888,399 gange pr. 7. august 2014.

Mest downloadet Minecraft projekt:

Det brugerskabte project ‘The Dropper’, lavet af Bigre (Belgien) er blevet downloadet 1,145,546 gange pr. 7. august 2014.
I ’The Dropper’ falder spilleren ned igennem forskellige strukturer og former og skal sigte efter bunden uden at ramme en forhindring undervejs.

Mest spillet Xbox Live spil:

Spillere af Xbox 360 udgaven af spillet havde pr. maj 2014 samlet set brugt i alt 1.75 milliarder timer – eller 199,772 år – på at spille Minecraft, hvilket gjorde spillet til det mest spillet spil i Xbox Live Arcade historien. Ifølge Microsoft så havde spillet solgt i alt 12.4 millioner kopier pr. april 2014 og gjorde det dermed til det bedst sælgende XBLA spil.

Længste rejse i Minecraft:

I marts 2011 begav Kurt J. Mac (USA) sig ud på en episk rejse til enden af Minecraft’s store verden – den sagnomspundne ”Far Lands” – i ’survival mode’, mens han optog hele seancen på hans YouTube kanal ”Far Lands or Bust!”
Han bruger sin årlige kontrol af hvor langt han er gået til at rejse penge til velgørenhed. Den 6. marts 2014, tre år inde i sin rejse, opdagede han at han havde gået 1,479,940 klodser (919,592 mil) fra hans første spawn punkt. ”Far Lands” er omkring 7,800 mil fra det originale spawn punkt.

Herunder kan du se udgaven af Danmark i Minecraft:

 

Har du været på udflugt i Minecraft udgaven af Danmark endnu?

Om Kim Freiler

Administrator
Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.