Microsoft: Sonys eksklusivaftaler handler udelukkende om penge

Sony-vs-Microsoft

Sony har efter udgivelsen af PlayStation 4 placeret sig solidt i spidsen for salget af nye konsoller. Men ud over at være gode til at sælge hardware, så har Sony også indgået en lang række eksklusive aftaler med udviklere af spil, det betyder at PlayStation spillerne eksklusivt får adgang til hele spil, in-game indhold eller at Sony er med i markedsføringen af spil når de udgives.

Men ifølge Phil Spencer, der er øverste direktør for Microsofts Xbox afdeling, så skyldes det på ingen måde at PlayStation 4 er den konsol der sælger bedst. Faktisk skyldes det udelukkende at Sony er dem der vil betale for aftalerne. Det er i et interview med Gamespot han udtaler dette.

Så de (Sony) får ikke bare aftalerne. De køber dem. I ved, jeg læser de samme ting som I gør og jeg kender nogle folk som tror det på en eller anden måde tror det koster mindre at lave eksklusive 3. parts aftaler, hvis du har en stor markedsandel. Jeg kan fortælle jer, at det ikke har noget at gøre med markedsandele

Microsoft har valgt at have fokus på udviklingen af deres egne spil, og det skyldes ifølge Phil Spencer på ingen måde Sony og deres aftaler med 3. parts udviklerne.

Så vi tager den helt beviste beslutning, at fokuser på vores 1. parts spil. Det gør det ikke sværere eller nemmere, det er bare en beslutning. Jeg mener det er sværere at skabe 1. parts eksklusive spil rent kreativt i forhold til at underskive en aftale, ganske simpelt ved at se på hvad det er. Men jeg vil understrege at Sony har nogle fantastiske 1. parts franchises. Jeg er en stor fan af Uncharted. Jeg syntes det så godt ud ved E3. Jeg beundrer virkeligt holdet ved Naughty Dog og holdet ved Polyphony

Det vil være naivt at tro Sonys evne til at lave aftaler om eksklusivt indhold til PlayStation udelukkende skyldes bedre de salgstal for PlayStation 4 i forhold til Xbox One.

Men omvendt er det også naivt at tro de forskellige udviklere ikke ser på hvilken platform har det største antal brugere.

Derudover er det værd at huske på Microsoft både tidligere og i denne generation har indgået eksklusive aftaler med en række udviklere. F.eks. har de indgået en eksklusiv aftale, så Rise of the Tomb Raider først kommer til de øvrige konsoller et år efter udgivelsen.

Når alt kommer til alt, så drejer det sig i sidste ende om penge, og såvel udviklerne som Sony og Microsoft skal se på hvordan de tjener mest muligt. Når en konsol har dobbelt så mange brugere som en anden, så er det meget naturligt, at udviklerne hellere vil udvikle eksklusivt til denne konsol, da der er flere potentielle kunder. Det ville gælde uanset hvilket firma stod bag konsollen.

Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.