Ingen singleplayer udvidelse til GTA V

Da Rockstar Games sendte Grand Theft Auto V på gaden til PlayStation 3 i 2013 tog det verden med storm. Efterfølgende er spillet som bekendt kommet i en PlayStation 4 udgave, og salgstallene er forsat høje, faktisk befinder spillet sig forsat i toppen af de fleste salgslister.

Selvom spillet har en del år på bagen, så er der forsat mange som håber på Rockstar vil lave en udvidelse til spillets singleplayer del, men nu kan de enegyldigt godt opgive håbet. Rockstar har nemlig offentligt bekræftet at der ikke vil komme en udvidelse til singleplayer delen af GTA V.

Det er under et interview at Imran Sarwar fra Rockstar har afvist alle planer for udvidelsen.

Rockstar har ellers flere gange tidligere udgivet singleplayer DLC til spil i GTA serien, ligesom Red Dead Redemption også fik singleplayer DLC. Men sådan bliver det altså ikke med GTA V.

Han siger

Vi vil elske at lave mere singleplayer DLC til spil i fremtiden. Som firma elsker vi singleplayer mere end noget andet, og tror fuldt og fast på det, på grund af historiefortællingen og fornemmelsen af at fordybe sig i en verden, multiplayer spil er ikke en rival til singleplayer spil.

 

Med GTA 5, var singleplayer delen enormt massiv og meget, meget komplet. Det var tre spil i et. Next-gen versionen tog et år af alles tid, inden det var på plads. Derefter viste online delen meget potentiale, men for at komme tæt på at nå det det potentiale tog også det mange resurser. Og så er der andre spil, især Red Dead Redemption 2.

 

Kombinationen af disse tre ting betyder for dette spil, at vi ikke følte at singleplayer udvidelser var hverken mulige eller nødvendige, men vi kan meget vel lave dem til fremtidige projekter.

 

Ved Rockstar vil vi altid have ressourceproblemer, for vi er perfektionister, og for at skabe store, komplekse spil tager meget tid og ressourcer. Alt er ikke altid muligt, men vi elsker stadig singleplayer open world spil mere end noget andet. Jeg tror ikke man kan lave spil som GTA 5, hvis man ikke er vild med singleplayer spil og prøver at udvide deres muligheder

Det er naturligvis ærgerligt for de mange fans af GTA V, men omvendt er det også forståligt at Rockstar ikke kaster sig over en udvidelse til spillets singleplayer. Dels må man sige at Imran Sarwar har ret i at spillets singleplayer del var meget kompelt, og dermed kan det være svært at skabe nyt indhold der kan toppe det, især når man er perfektionister.

Men den store succes med spillets multiplayer del, hvor Rockstar forsat tjener millioner, betyder nok også at fokus er på denne del.

Men Rockstar Games skal have ros for ikke bare at lave en hurtig singleplayer DLC, for at tjene nogle hurtige penge.

Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.