Glædelig jul fra hackergruppe: PSN hacket

En hackergruppe som kalder sig ”Lizard Squad” har netop taget ansvaret for et angreb som har ramt både Sony’s PlayStation Network (PSN) og Microsoft’s Xbox Live onsdag aften.

PSN Hacked

Gamere verden over blev juledag efterladt ret skuffede efter at hackergruppen Lizard Squad gennemførte deres trussel med at nedlægge både Sony’s PlayStation Network og Microsoft’s Xbox Live tjeneste.

Hacket har efterladt spillere ude af stand til at kunne spille online og har påvirket onlinedele i populære spil som blandt andet Call Of Duty, Madden, Fifa, The Sims 4 og ikke mindst The Crew.

AskPlayStation

Lejlighedsvis nedetid er normalt for begge tjenester, men lige juleaften er et særlig dårligt tidspunkt at blive hacket, da hundredetusinder af PlayStation 4 konsoller og Xbox One konsoller pakkes op og sættes til.

Lizard Squad annoncerede deres dystre planer om at nedlægge PlayStation Network og Xbox Live juleaften, allerede tilbage i starten af december, og beskrev sig selv som:

”næste generations Grinchen”.

 

Grinchen

Hackergruppen har udsendt flere beskeder på Twitter der bekræfter at de nedlagde Xbox Live juleaften (Vi har valgt ikke at linke til deres konto, da vi fra redaktionens side ikke ønsker at give dem mere opmærksomhed end højst nødvendigt).

”Xbox offline” skrev gruppen og fortsatte med:

”Jingle bells jingle bells Xbox got smacked, og my fun it is to DDoS in my moms basement… heyy!”

Et par timer efter angrebet på Microsoft, nedlagde selvsamme hackergruppe Sony’s PSN på samme måde.

”PSN offline” skrev gruppen.

Det menes at Lizard Squad har brugt et såkaldt DDoS (Distributed Denial-of-Service) angreb til midlertidigt at nedlægge disse firmaers servere, med at oversvømme dem med webtrafik.
– DDoS opstår når store antal af mennesker eller maskiner oversvømmer servere med eksterne data anmodninger, hvilket lammer computerne til det punkt hvor de går i stå og effektivt blot ”fryser”.

Hackergruppen truede sidste uge med at nedlægge både PSN og Xbox Live netværkene denne jul.

Hele hackersagen tog dog en uventet drejning da en anden hackergruppe som kalder sig for “The Finest Squad” kom og blandede sig, og udtalte at de ville stoppe gruppen og bringe medlemmerne for en domstol.

The Finest

The Finest Squad har tilsyneladende kæmpet for at holde begge netværk kørende, og samtidig haft travlt med at holde os alle opdateret via deres Twitter konto.

Det er endnu uvist hvem og hvad Lizard Squad egentlig er, og ikke mindst hvad de kræver.
Gruppen kommunikerer via Twitter hvor de enten advarer om kommende angreb, eller ”reklamerer” for igangværende angreb.

Flere rapporter tyder på at gruppen er baseret i Rusland – selv om dette endnu ikke er blevet påvist.
Et link på Lizard Squad’s Twitter side fører ind til et login til et chatrum – som oprindeligt var et russisk baseret domæne.

Er “The Finest Squad ” alle gameres retfærdighedskæmpere, eller blot endnu en gruppe med skjulte bagtanker? Hvad tror du om hele denne sag?

Om Kim Freiler

Administrator
Bookmark permalink.

Én Kommentar

  1. Jeg tror mest af alt det er en kamp mellem de to grupperinger, om hvem der er ”stærkest”, men ingen tvivl om at min sympati er ved Finest Squad. Jeg kender intet til hacking, men som jeg forstår det, så er det jo ikke ligefrem det sværeste at udfører et DDOS angreb, ja det er vel rent teknisk ikke engang et hacker angreb. Men jeg vil dog kraftigt opfordre folk til at slette deres data fra dankort og lignende når de har købt noget via PlayStation Store, for jeg tror desværre ikke vi har set det sidste angreb på Sonys netværk.

  2. Pingback: Få din 10 % PSN rabatkode lige her - PlayStationInfo

Smid endelig en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.