Fifa: Dansker skriver kontrakt med PSG

FIFA Logo

eSport er i kraftig en udvikling, både hvad angår tilskuere og sponsor opmærksomhed. Det er derfor efterhånden flere og flere traditionelle sportsklubber der får øjnene op for og som prøver at komme ind på markedet.

Blandt de klubber der har fået øjnene op for branding værdien i eSport er Paris Saint Germain. Derfor har de hyret en af verdens absolut bedste Fifa spillere til at repræsentere dem rundt omkring i verden.

De har nemlig skrevet kontrakt med danske August ”Agge” Rosenmeier, som tidligere har været verdensmester i Fifa.

At der efterhånden er mange penge i eSport ses også på den kontrakt han har indgået, det forlyder nemlig at han alene fra PSG får 25.000 kr. om måneden. Derudover er Agge også sponseret af Red Bull og Microsoft Xbox. Udover dette kommer der naturligvis præmiepenge og startfee til de invitations turneringer som han deltager i.

Hidtil har præmiesummen til verdensmesterskaberne i Fifa været på 20.000 dollars (ca. 130.000 kr.) men i forbindelse med 2017 mesterskaberne 1. præmiepuljen hævet, så der nu er 200.000 dollars til vinderen (ca. 1.3 millioner kr.)

Også herhjemme er der opmærksomhed på eSport fra Superligaen, da OB har skrevet kontrakt med Lasse Bækkelund, der tidligere har vundet det danske Fifa mesterskab. Indtil videre er OB den eneste danske klub som har skrevet kontrakt med en Fifa spiller.

Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.