Er Manchester United på vej ind i eSport?

Man utd Logo

Hvis man skal tro de seneste rygter fra eSport scenen, så er fodboldklubben Manchester United på vej ind i eSport.

Nærmere bestemt, så skulle klubben være interesseret i at overtage et unavngivet hold, der spiller Overwatch, der er et helt nyt spil inden for eSport.

Men det er dog ikke kun Manchester United der skulle være interesseret i at skrive kontakt med det unavngivne hold. Det samme er det veletablerede eSports brand Fnatic. Faktisk skulle Fnatic allerede have afleveret et bud til holdet, uden der dog er indgået nogen aftale.

For nogle kan det måske lyde underligt, at Manchester United skulle være på vej ind i eSport, men det er faktisk allerede flere andre fodboldklubber der er gået ind i det. West Ham har skrevet kontrakt med Fifa spilleren Sean ”Dragonn” Allen, tyske Schalke 04 har skrevet kontrakt med et League of Legends hold og spanske Valencia har også oprettet deres eget eSports hold der skal deltage i flere forskellige spil.

Der er flere grunde til de etablerede fodboldklubber går ind i eSport. Dels vil de nå ud til et bredere publikum, og have mulighed for at opnå en synergieffekt mellem eSport og den traditionelle sport. Men endnu vigtigere, så gennemgår eSport netop nu en kraftig udvikling, og omsætter allerede nu for flere hundrede millioner euro om året her i Europa. Mange forventer at disse indtægter vil stige over de kommende år, så med andre ord er der altså gode muligheder for at tjene godt på eSport.

Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.