Borderlands: The Handsome Collection – Anmeldelse

Borderlands - The Handsome Collection - CoverTitel: Borderlands: The Handsome Collection

Platform: PlayStation 4
Antal Spillere: Op til 4. Både lokalt og online
Udvikler: Gearbox Software
Udgiver: 2K Games
Udgivelsesdato: 27/3-2015

 

Så er Borderlands: The Handsome Collection landet på PlayStation 4

 

Der er nok en ret god mulighed for, at du allerede inden du har læst denne anmeldelse, har besluttet dig for om du skal have Borderlands: The Handsome Collection, eller ej. For her er tale om en serie, som er kendt og elsket for sit uhøjtidelige gameplay og fantastiske humor.

Men lad os springe direkte til vores anbefaling: Ja, du skal købe spillet, uanset om du har spillet Borderlands 2 eller Borderlands: The Pre-Sequel på PlayStation 3, så skal du ikke snyde dig selv for den fantastiske underholdning de leverer på PlayStation 4.

Men lad os se nærmere på hvorfor det er at du skal købe Borderlands: The Handsome Collection.

Som bekendt er der tale om et remake af to spil, der tidligere er udgivet til PlayStation 3, nemlig Borderlands 2, der blev udgivet i 2012 og Borderlands: The Pre-Sequel , der blev udgivet i 2014.

Borderlands: The Handsome Collection_20150403132857

Med andre ord, så får du altså to spil til et spils pris, men derudover indeholder Borderlands: The Handsome Collection også alt DLC der er udgivet til de to spil. Så der er altså masser af indhold at kaste sig over, og dermed mange timers underholdning.

Men kvaliteten af et spil er naturligvis betydeligt mere end, hvor mange timers spilletid der er i det, det handler i endnu højere grad om kvaliteten af underholdningen.

Historierne i spillene:

 

Borderlands: The Handsome Collection_20150404171217

Borderlands: The Pre-Sequel – fortæller om de begivenheder der er sket mellem det oprindelige Borderlands og Borderlands 2. Historien fokuserer på Handsome Jack der arbejder for Hyperion Corporation, på en Helios rumstation. Da stationen bliver angrebet af en militærgruppe kendt som Lost Legion, samler Jack et hold mennsker der skal tage kampen op mod Lost Legion og genvinde magten over Helios.

 

 

Borderlands: The Handsome Collection_20150404205330

Borderlands 2 – Handsome Jack har magten på Pandora, og han har ikke i sinde at give slip på den. Men modstandsbevægelsen har et es i ærmet, fire nye vault hunters, der tager kampen op mod Handsome Jack for at stoppe ham i at vække det gamle og onde rumvæsen, der blot er kendt som ”The Warrior”. Hvis det lykkes ham, vil Pandora være fortabt for evigt.

 

 

Grafik/Lyd:

Borderlands spilserien er bygget op omkring en tegneserieagtig grafik, nærmere bestemt kaldes teknikken for cel-shading der gør at spillene ser ud til at være tegnet i hånden. Det fungerer ekstremt godt i begge spil. Dog er der ikke den store grafiske forskel på de to oprindelige spil på PlayStation 3 og den nye remastered PlayStation 4 udgave.

Borderlands: The Handsome Collection_20150404173419

Begge spil har en tendens til at falde i framerate, hvis der sker meget på skærmen, f.eks. hvis man kæmper mod en del fjender på en gang. Det er dog ikke noget der har nævneværdig betydning for spiloplevelsen.

Hvad angår lyden, så må det siges at være mere end godkendt, soundtracket er fint, stemmeskuespillet er fantastisk og lydeffekterne er også i top. Når et våben affyres er lyden fra det god, der er en god dybe i lyden og når fjenden skyder mod dig, kan man fornemme både retning og afstand, hvis man spiller med surround sound.

Stemmeskuespillet er som sagt fantastisk. Både hvad angår dem der ligger stemme til, men også humoren i de forskellige dialoger som er intet mindre end fabelagtig.

Gameplay:

Når man ser på gameplayet i Borderlands, så er det naturligvis primært et shooterspil. Men der er mere dybde og indhold i spillet, end blot at løbe rundt og skyde fjenderne. Man skal også indsamle bytte fra forskellige beholdere. Beholderne kan indeholde penge som du kan bruge til at købe nyt og bedre udstyr/ammunition for, men derudover indeholder flere af beholderne også våben og ammunition, og der er sindsygt mange forskellige våben i Borderlands. Det ene vildere og sjovere end det andet. Men det er ikke kun bytte der skal samles, dine evner skal også forbedres. Det sker ved at du optjener point, som du så kan øge dine evner med. Det hele krydres med muligheden for at ændre på din figurs udseende. Alt i alt fungerer dette intet mindre end perfekt.

Borderlands: The Handsome Collection_20150404115602

Du kan naturligvis spille alene i singleplayerdelen, men det er ikke her spillet kommer til sin ret.
Borderlands: The Handsome Collection bør spilles sammen med andre, hvilket der heldigvis er masser af muligheder for. Man kan spille online, enten med venner eller i et åbent spil. Her kan man være op til fire spillere sammen via internettet. Du vælger selv om alle skal have muligheden for at tilslutte sig dit spil eller om det kun skal være for inviterede spillere. Du kan naturligvis også bare droppe ind i andres spil, hvis de er åbne.

Man kan også vælge at invitere en flok venner på besøg og spille lokal co-op hvor man kan være fire der spiller sammen på en skærm. Det stiller naturligvis visse krav til skærmens størrelse hvis man vil spille fire på en skærm. Men det fungerer intet mindre end perfekt.

Borderlands: The Handsome Collection_20150404112519

Konklusion:

Samlet set må man sige at Gearbox har leveret et remake af Borderlands serien, der virkelig byder på masser af indhold, uanset om man har spillet serien tidligere eller om man er helt ny. Gameplayet er godt og humoren er i top hele vejen igennem spillet. Som vi skrev indledningsvis, så vil vi anbefale alle at købe dette spil. Fra det øjeblik man starter op med Borderlands: The Handsome Collection er man underholdt, og der er så ekstremt mange timers underholdning i det, at det simpelthen vil være dumt ikke at købe det.

Bookmark permalink.

Én Kommentar

  1. Kunne da godt være at man skulle hoppe på denne titel.
    De første 2 spil på PlayStation 3 var jo super fede 🙂

Smid endelig en kommentar