Battlefield – Et historisk tilbageblik

Battlefield logo

 

Nu hvor EA netop har udgivet det næste kapitel i deres Battlefield serie, så synes vi det ville være på sin plads med et historisk tilbageblik i serien som har taget os med til både slagmarker og bankrøverier.

Battlefield 1942

battlefield-1942

Det første spil i Battlefield serien blev sendt på gaden tilbage i 2002, hvor EA udgav Battlefield 1942, et spil der var tilgængeligt på PC og Mac.

Battlefield 1942 gav spilleren mulighed for at kæmpe som infanteri, tage kontrol over ubåde, krigsskibe og fly. Med andre ord, så formåede udviklerne af det første spil i Battlefield serien at skabe et univers som forsat bruges i serien i dag. For udover muligheden for at skifte mellem flere forskellige soldat typer, så var det også allerede i Battlefield 1942 at udviklerne gjorde brug af det såkaldte ”Sten – Saks – Papir” gameplay. Med den form for gameplay var der ikke kun en bestemt måde at overvinde fjenderne. Tværtimod blev hvert eneste slag unikt og fuldstændigt frit for spillerne at vælge hvordan de ville gå til opgaven.

Derudover var det også allerede i Battlefield 1942 at Conguest gamemodet blev introduceret. Det samme gør sig gældende med at spotte fjenderne og reparere køretøjer. Sidst, men ikke mindst så adskilte Battlefield 1942 sig fra de øvrige First Person Shooter spil på den tid ved at samspil var både vigtigt og blev belønnet.

Udover selve grundspillet blev der også udgivet to udvidelser til Battlefield 1942. Den første var Battlefield 1942: Road to Rome og den anden var Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII.

Spillet var udviklet af svenske DICE

Battlefield Vietnam

battlefield-vietnam-logo

I 2004 sendte EA det andet kapitel i Battlefield ud, denne gang var det Vietnam krigen der var udgangspunktet for handlingen i spillet. Dermed gik serien ind i en ny æra, hvor der var bedre og mere moderne våben og køretøjer.

I Battlefield Vietnam kunne spillerne vælge mellem forskellige karaktere inden for de forskellige soldater typer. Spillet gav også spillerne mulighed for at lede en deling helikoptere i et angreb på en fjendtlig lejr, udføre et bagholdsangreb på fjenderne, tage kontrollen over en PT båd gennem farlige passager i junglens floder.

Battlefield Vietnam blev til forskel fra det først spil i serien kun udgivet til PC.

Spillet var udviklet af DICE

Battlefield 2

battlefield-2

I 2005 blev Battlefield 2 udgivet til PC.

Hvor de to første spil havde taget udgangspunkt i historiske krige, så valgte DICE med Battlefield 2 at lade handlingen udspille sig i en fiktiv verdenskrig mellem USA, Kina og en samling af mellemøstlige lande. Der var mulighed for at være 64 spillere online i PC udgaven af spillet,

Handlingen udspillede sig i nutidige omgivelser, hvorfor der var mulighed for at bruge de nyeste og mest moderne våben i Battlefield 2.

Battlefield 2: Modern

battlefield-2-modern-combat-logo

Med Battlefield 2: Modern gjorde Battlefield serien sit indtog på PlayStation 2 og Xbox/Xbox360.

Spillet tog sit udgangspunkt i en krig mellem Nato landende og Kina. Som spiller kæmper man på skift man for de kæmpende nationer inden man endegyldigt skal vælge hvem man vil føre til sejr. Medier på begge sider af konflikten beskylder modstanderen for at have udført krigsforbrydelser, men det viser sig at det er en terrorist organisation som står bag de handlinger der er skyld i krigen er opstået.

Battlefield 2142

battlefield-2142

Efter de tre tidligere spil i serien har udspillet sig i Anden Verdenskrig, Vietnam Krigen og modern tid, så valgte DICE og EA at lade det næste spil i Battlefield serien udspille sig fremtiden, nærmere bestemt i år 2142, hvilket naturligvis også er grunden til titlen på spillet blev Battlefield 2142.

Spillet blev udgivet i 2006 og kom kun til PC og Mac.

I Battlefield 2142 udspillede kampene sig i en ny istid, som havde kastet verden ud i panik og krig. Krigen handler om retten til den smugle jord som ikke er dækket af is, og dermed kan bruges til dyrkning af fødevare. Krigen udspiller sig mellem to forskellige fraktioner, den Europæiske og Asiatiske fraktion kæmper indædt om retten til den frostfri jord.

De forskellige våben i spillet var naturligvis ren science fiction.

Battlefield: Bad Company

battlefield-bad-company

I 2008 blev Battlefield: Bad Company udgivet til PlayStation 3 og Xbox 360. Det var det første spil i serien der gjorde brug af grafikmotoren Frostbite.

Spillet udspiller sig i en nær fremtid og tager udgangspunkt i en fiktiv krig mellem USA og den russiske føderation.

Spillet gjorde til fulde brug af den åbne verden, hvor kunne ødelægge stort set alt i sine omgivelser, hvilket også var nødvendigt rent taktisk, for at overvinde fjenderne.

Battlefield: Bad Company var det sidste spil i serien der ikke blev skabt som et multi-platforms spil, de efterfølgende spil i Battlefield serien skulle nemlig være til så mange platforme som muligt, for at tilfredsstille den hastigt voksende fanskare.

Battlefield: Heroes

battlefield-hereos

I 2009 blev Battlefield Heroes udgivet til PC. Spillet var udviklet af DICE, men sidenhen var det Easy Studios der overtog den videre udvikling af spillet.

Battlefield Heroes var det første titel i EAs Free-to-Play model. Det betød at spillerne kunne hente spillet gratis via nettet. EA fik indtægter via reklamer på spillets hjemmeside og ved mikrotransaktioner når spillerne købte nye våben, udstyr osv.

Spillet gik offline i 2015.

Battlefield 1943

battlefield-1943-logo

Med Battlefield 1943 vendte DICE og EA tilbage til rødderne. Som i seriens første spil var udgangspunktet for spillet Anden Verdenskrig. Denne gang var fokuset dog lagt på de kampe der foregik i Stillehavs omårdet. Spillerne kunne enten kæmpe som amerikansk eller japansk soldat.

Battlefield 1943 blev udgivet i 2009 og var planlagt som et multi-platform spil, men i sidste ende blev det kun udgivet til PlayStation 3 og Xbox 360, da PC versionen af spillet blev droppet.

Battlefield: Bad Company 2

battlefield-bad-company-2-logo

I 2010 blev Bad Company udgivet til PlayStation 3, Xbox 360 og PC.

Spillet byggede videre på det først Bad Company spil, men tog mulighederne for at ødelægge omgivelserne til nye højder. Det betød at spillerne nu kunne smadre hele bygninger og skabe sine egne udsigts/angrebsposter ved at lave huller i ved hjælp af sprængstof.

Spillet tager udgangspunkt i en fiktiv begivenhed under Anden Verdenskrig, inden det skifter til nutiden hvor krigen raser mellem USA og Rusland.

Bad Company 2 var med til at skabe Battlefield serien som den multi-platform serie som vi kender i dag.

Battlefield Online

battlefield_online_logo

Battlefield Online var en særlig udgave af Battlefield, som kun var tilgængelig i Sydkorea. Spillet var en remake af Battlefield 2, der kun var tilgængelig på PC. Spillet understøttede op til 100 personer i samme online kamp.

Battlefield Play4Free

battlefield-play4free-logo

Som med Battlefield Heroes, så var Battlefield Play4Free også et gratis spil som kunne downloades på PC. Spillets indhold stammede dels fra Battlefield 2 og Battlefield: Bad Company 2.

Som spiller blev man enten en del af den Amerikanske eller den Russiske hær, når man deltog i online kampene. I kampene kunne op til 32 personer deltage.

Spillet indeholdt mikrotransaktioner, så spillerne kunne købe nye og bedre våben, udstyr osv.

Spillets servere blev lukket ned i 2015.

Battlefield 3

battlefield-3

Battlefield 3 blev udgivet i 2011 til PlayStation 3, Xbox 360 og PC. Spillets grafiske motor var den forberede Frostbite 2.0.

I Battlefield 3 indtog spillerne rollen som soldat U.S. Marines. Kampene i spillet foregår primært i Iran – Irak regionen, men med afstikkere til Paris og New York.

Spillet tog realismen til nye højder og spillerne oplevede både tidspunkter med spændning, ventetid og komplet kaos. Kort sagt krig!

Battlefield 4

battlefield-4

I 2013 blev Battlefield 4 udgivet. Endnu engang var det en ny og forbedret udgave af Frostbite der blev brugt som grafikmotor i spillet.

Spillet tog udgangspunkt i en fiktiv krig i den nærmeste fremtid. Nærmere bestemt så blev krigen omtalt som ”Krigen af 2020”.Krigen udspiller sig mellem USA og Rusland, samt Kina.

Battlefield 4 blev udgivet til PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One og PC.

Spillets multiplayer gav mulighed for at 64 spillere kunne tage kampen op mod hinanden i syv forskellige game modes fordelt over 10 forskellige store kort.

Battlefield: Hardline

battlefield-hardline-logo

I 2015 skete der noget helt nyt med Battlefield serien, DICE og EA gik nemlig væk fra deres fokus på konflikter med militæret i fokus. I Battlefield Hardline udspiller kampene sig nemlig mellem politi og røvere.

Spillet var inspireret af de moderne krimi tv-serier, men bød i vid udstrækning på de samme muligheder som de tidligere spil i serien, det vil sige man som spiller kunne bruge forskellige køretøjer, havde adgang til en masse forskellige våben osv. Spillet fik dog ikke nogen god modtagelse og opnåede aldrig den samme succes som de øvrige spil i serien.

Battlefield: Hardline er udgivet til PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One og PC

Battlefield 1

battlefield-1-logo

 

Battlefield 1 blev udgivet i 2016 og som det første spil i serien tager det udgangspunkt i 1. Verdenskrig.

Du kan læse vores anmeldelse af spillet HER

Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.