Batman Arkham Knight – Anmeldelse

Batman - Arkham KnightTitel: Batman: Arkham Knight

Platforme: PlayStation 4
Antal Spillere: 1
Udvikler: Rocksteady Studios
Udgiver: Warner Bros. Interactive Entertainment
Udgivelsesdato: 23/06-2015

 

Så er Batman: Arkham Knight udgivet og dermed runder udviklerne fra Rocksteady Studios trilogien af. Udover det nyeste, Batman: Arkham Knight, så består trilogien af Batman Arkham: Asylum som blev udgivet i 2009 og Batman: Arkham City som blev udgivet i 2011.

Det store spørgsmål er så bare om trilogien afsluttes med et brag eller om Batman: Arkham Knight fejler? Det ser vi nærmere på i denne anmeldelse.

Batman: Arkham Knight bygger videre på de begivenheder der foregik i de to tidligere spil i trilogien, derfor er det bestemt en fordel at have spillet disse. Men det er ikke en nødvendighed for at kunne fordybe eller nyde det nyeste spil.

Batman-ArkhamKnight

Rent tidsmæssigt foregår Batman: Arkham Knight kort tid efter de begivenheder der skete i Batman: Arkham City. Disse begivenheder har efterladt Gotham Citys kriminelle underverden i et tomrum, magtens trone står tom, men ikke længe hvis det står til Scarecrow. Han træder nemlig ind på scenen, klar til at indhylle Gotham i en dødelig gift. Dermed bliver han Batman hovedfjende i det sidste spil i trilogien, man han er langt fra den eneste af DC Comics superskurke du vil kunne løbe på i spillet.

Vi vil naturligvis ikke afsløre for meget omkring historien i Batman: Arkham Knight, men vi kan sige at det er en uhyre velskrevet historie, som gør man hele tiden ønsker at grave dybere og se hvor den føre hen.

Hvis du har spillet de to tidligere Batman: Arkham spil, så vil du med det samme føle dig hjemme i Batman: Arkhams Knight og byen Gotham City. Rocksteady Studios har nemlig holdt fast i det dystre, mørke og skumle Gotham, der er kendt fra Arkham City.

Batman-ArkhamKnight 4

Selvom Gotham er mørk og dyster, så er den alligevel levende, fyldt med bander og områder der adskiller sig fra hinanden. Heldigvis kan du bevæge dig frit rundt i byen og udforske Gotham, mens du beslutter hvad du vil kaste dig over, for der er masser af opgaver der skal løses rundt om i byen, hvad enten det er spillets hovedmissioner eller sidemissioner, hvor man blandt andet skal redde folk, løse gåder fra the riddler og indsamle de trofæer han har spredt rundt om i byen, bare for at nævne nogle af de sidemissioner der i spillet. For at få det optimale ud af spillet, så vil vi anbefale et miks mellem historiemissionerne og sidemissonerne. Dels fordi både hovedhistorien og sidemissionerne er fyldt med god underholdning, men også for at opgradere Batmans udstyr og evner.

Alt i alt har Rocksteady Studios altså holdt fast i det koncept der er kendt fra de to tidligere spil i serien, hvilket er en enormt god ting, for Batman: Arkham serien har siden det første spil haft en helt unik stemning over sig, og når noget fungere optimalt, så er der ingen grund til at ændre på det.

Nogle vil sikkert spørge: Jamen er der slet ikke noget nyt i Batman: Arkham Knight i forhold til de to tidligere spil?

Jo det er der, faktisk er der en ny ting i spillet, en ny STOR ting. Som det fremgår at spillets cover, så er Batmobilen en del af det nye spil, og en yderst central del af spillets gameplay. Den fungerer på en gang om Batmans transportmiddel, kampvogn og hans allierede. Det er en fantastisk tilføjelse til spillet, desværre er der nogle ridser i lakken, hvad angår styringen. Dels Batmobilen stor og klodset når man kører rundt i Gothams små gader, det overskygger glæden ved at gense Batmobilen i et Batman spil.

Batman-ArkhamKnight 2

En anden ting der ikke fungere optimalt ved styringen af Batmobilen er når man kører rundt så giver man gas med R2 knappen, men når man går ind i ”combat-mode” så affyrer man missiler med R2 knappen. Det er et problem når man prøver at snige sig ind bag en fjendtlig kampvogn og man ved en fejl vælger R2 for at køre frem og man så istedet affyrer et missil, hvilket afslører sin position overfor fjenden.Det er en lille ting, men alligevel er det et mindre minus ved spillet.

Du kan naturligvis også bevæge dig rundt i Gotham til fods eller flyve ved hjælp af kappen.

Generelt skal det siges at styringen er god og præcis, og med tilføjelsen af Batmobilen og muligheden for at flyve rundt i Gotham kan man hurtigt komme frem til de steder man vil.

Hvad angår lyden i spillet så er den i top, hvor især stemmeskuespillet udmærker sig. Der er dog endnu en lille anke, når det drejer sig om de bander der hærger rundt om i Gotham, så er der desværre en tendens til de ting de siger til hinanden, små historier, irettesættelser af hinanden osv. bliver til gentagelser. Som med styringen af Batmobilen, så er det en lille ting, men igen en ting der er et mindre minus ved spillet.

Batman-ArkhamKnight 3

Når man begiver sig ud i kamp med fjenderne, så fungere det noget nær perfekt, uanset om man bruger de forskellige gadgets der er til Batmans rådighed eller om man vælger at gå i nærkamp med fjenderne og bruge næverne til at overvinde dem.

Igen er der en lille anke, nemlig den tid det tager for spillet at blive indlæst igen når man dør.

Men når man ser på Batman: Arkham Knight samlet set, så må det siges at Rocksteady Studios har formået at skabe en yderst værdig afslutningen på deres Arkham trilogi og uanset om du har prøvet de to tidligere spil i serien på PlayStation 3 eller ej, så må du ikke snyde dig selv for Batman: Arkham Knight.

Batman: Arkham Knight Anmeldelse
  • Historie
  • Grafik
  • Lyd
  • Gameplay
4.5

Resume:

I det sidste kapitel af Arkham-trilogien holder udviklerne fast i den stemning og det miljø som også var en del af de to tidligere spil i serien, men alligevel står Batman: Arkham Knight som sit eget, og kan sagtens spilles uden at man har spillet de to tidligere spil. De formår dermed at skabe en værdig afslutning for en fantastisk trilogi.

Plus Smukt spil
Plus Fantastisk historie
Plus Unik stemning

Minus Batmobilen føles til tider klodset

Minus Lange load-tider når man dør

Sending
User Review
4 (1 vote)
Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.