Amerikansk universitet tilbyder stipendium til eSport

Mens vi her i Danmark forsat oplever at der ses skævt til eSports spillerne og der forsat diskuteres om eSport rent faktisk er en sport eller om det blot er tidsfordriv, så er University of California Irvine nu klar med et stipendium til folk der excellerer i Overwatch.

Universitet finder frem til stipendium modtagerne gennem esports scholarship series.

Modtagerne af et stipendium vil modtage 2500 $ om året til deres uddannelse, men derudover vil de på lige fod med de øvrige atleter have adgang til universitets personlige trænere, træningsfaciliteter og sportspsykologer.

Til gengæld forventes det at modtagerne af et stipendium bruger mellem 15 og 20 timer om ugen på at træne, hold møder, samfundstjeneste og konkurrencer i spillets sæson.

Med det nye program på University of California Irvine, så er det endnu en blåstempling af eSport. For der er ikke tale om et lille og ligegyldigt universitet, da University of California Irvine har mere end 30.000 studerende, blandt de tidligere elever er der tre nobelprismodtagere og inden for sport har universitet vundet flere nationale mesterskaber, blandt andet inden for volleyball, baseball og vandpolo.

Bookmark permalink.

Smid endelig en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.